Edunvalvontaan kuuluu oma kansanedustaja

Share |

Perjantai 5.4.2019


Eduskuntavaalien vaalipäivä on huhtikuun 14. päivä. Nämä vaalit ovat meillä merkittävät koska niissä päätetään ketkä edustuksellista valtaa kansallisesti puolestamme käyttävät. On tärkeää, että eduskunnassa on henkilö, joka tuntee tarpeemme, palvelumme, elinkeinomme ja kaiken näihin liittyvän kehittämisen. Vain lyhyitä jaksoja alue on ollut ilman omaa edustajaa. 

Kansanedustaja voi varsinaisen lainsäädäntötyön lisäksi järjestää tapaamisia ministereiden ja virkahenkilöiden kanssa. Samoin hän voi junailla ministeri- ja valiokuntavierailuja alueellemme. Kun hän on myös kunnallinen päättäjä voi hän pikahälytyksellä toimia edustajanamme neuvotteluissa ja tapahtumissa. Istuva edustaja välittää tiedot tuoreina Arkadianmäeltä ja vie terveisemme päättäjille. 

Päättymässä olevalla kaudella hyviä asioita on talouden tasapaino ja työttömyyden laskeminen. Kuusamossakin päästiin alle 10 prosentin tasolle. Elinkeinomme ovat kehittyneet monipuolisesti ja useissa tutkimuksissa on todettu, että Kuusamon vetovoima on hyvä ja kuntalaiset tyytyväisiä palveluihimme. Väestönkehitystä emme harmiksemme ole saaneet myönteiseksi. 

Tuoreimpia hyviä esimerkkejä yhteistyön tuloksista edustajamme ja paikallisten päättäjiemme kesken ovat Liikasenvaarantien kunnostus ja Maaningan tuulipuiston eteneminen. Liikasenvaarantien osalta verkosto toimi pääkaupunkiseudulla ja paikallisesti tehtiin tiivistä yhteistyötä ELY:n kanssa. Kaikki natsasivat ja työt ovat jo käynnissä. Maaningan osalta saimme tiiviillä yhteistyöllä ja sovittelulla maakunnan päättäjät hyväksymään kovasta vihreiden paikallisesta vastustuksesta huolimatta meille tärkeän kohteen. Toivotaan kaiken etenevän edelleen sutjakkaasti.

Meillä on hyviä suunnitelmia kunnan palvelujen toteutuksesta, elinvoiman vahvistamisesta eri aloilla ja muun muassa teollisuusalueen kehittämisestä. Uutta on tulossa lapsista vanhuksiin. Tähän työhön me odotamme myös Sinun tukeasi tulevissa vaaleissa. Vaalikauden kokemuksella Ulla Parviaisella on hyvät valmiudet hoitaa tehtävää. Viedään yhdessä yli puoluerajojen Ulla jatkokaudelle, sillä se tukee myös koko alueen kehittymistä!

 

Keskustan valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestön johtokunta

Ervasti Heino, Heiskanen Hemmo, Hänninen Tuomo, Härkönen Heikki, Juutinen Pertti, Kallunki Heikki, Kemppainen Elina, Mustonen Jouni, Mustonen Markku, Määttä Juhani, Määttä Mika, Määttä Veli, Poussu Hannu, Sahi Salme, Siikaluoma Liisa, Säkkinen Juha,

Tiermas Tiina, Tornberg Marja, Tornberg-Karjalainen Mervi, Tuovila Hannu, Säkkinen Osmo, Pitkänen Liisa, Hummasti Hannu-Pekka, Lehtinen Keijo, Määttä Kauko.

Heikkilä Matti, Haapakoski Raija, Kallunki Janne. Koskenkorva Ulla, Vanttaja Tuija, Voutilainen Ulla

Julkaistu Koillissanomat -lehdessä 5.4.2019


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini