Ulla - Koillismaan kansanedustaja

Share |

Perjantai 5.4.2019


"Olisi ensiarvoisen tärkeää, että Ulla voisi jatkaa erinomaisesti alkanutta, kaikkien kansanedustajien ja muidenkin puolueiden arvostamaa työtään isänmaan ja Koillismaan parhaaksi."

Kuka sanoo minusta näin? Lue oheinen kirjotus, niin tiedät vastauksen.

 

KOILLISMAAN KANSANEDUSTAJA

Kansanedustajina on erilaisia ihmistyyppejä.

On joitakin, jotka ovat siirtyneet opiskelijapolitiikasta suoraan valtakunnanpolitiikkaan. Eivät ole tehneet montakaan rupeamaa oikeata palkallista tai yrittäjätyötä.

Muutamat ovat eri syistä nousseet julkkiksiksi. Urheilijoita, toimittajia, taiteilijoita. Harvemmin talouselämän huippuja. Heitä on eduskunnassa etenkin pääkaupunkiseudulta, jossa kansanedustajaehdokas ei tapaa kuin murto-osan äänestäjistään, julkisuus hoitaa tunnetuksi tekemisen.

Sitten on oman alansa huippuasiantuntijoita. Yrityksissään tai virka-asemassaan onnistuneita, osaajia, jotka hallitsevat oman alansa, mutta eivät ole edes kiinnostuneita kaikista niistä asioista, joita eduskunnan päätettäväksi tulee.

Valtaosa edustajista on kuitenkin sellaisia, että he ovat tehneet enemmän tai vähemmän aikaa ihan sitä tavallista työtä, mitä muutkin suomalaiset tekevät. Palkkatyössä, yrittäjinä. Edustajista luullakseni he tietävät parhaiten, mitä tavalliselle ihmiselle tässä maassa kuuluu.

Edustajia voisi tyypitellä myös sen mukaan, kuinka he tulevat juttuun muiden edustajien kanssa. Katsovatko kuin halpaa makkaraa vaiko lähestyvät toista aidosti kiinnostuneina ja kuuntelevina.

Tai niinkin, että ovatko pintaliitäjiä, julkisuushakuisia, vain ehkä muutamaan asiaan keskittyviä, vaiko kaikkiin – tai ainakin valtaosaan – asioihin ahkerasti perehtyviä ja oikeaa tietoa etsiviä. Niitä, jotka arkisessa valiokuntatyössä oivaltavat asioiden ytimen ja vaikuttavat kannanotoillaan yhteisen työn lopputulokseen.

Edustajista on kaksi ryhmää, joiden vaikutus asioihin on merkittävä. Toinen ryhmä on pitkään politiikassa olleet, joille tulee eduskunnan sisäisessä hierarkiassa merkittäviä ja vaikuttavia puheenjohtajuuksia tai muita paikkoja.

Toinen ryhmä ovat ahkerat asioihin perehtyjät, oman alansa asiantuntijat ja muiden kanssa yhteistyöhön kykenevät edustajat. He ovat niitä, joilla on todellista vaikutusta eduskunnassa käsiteltäviin asioihin. He pystyvät vaikuttamaan myös oman kotiseutunsa asioihin. Ja heidän kohdallaan on erityisen tärkeää, että he pysyvät parlamentissa useampia kausia.

Siksi olisi ensiarvoisen tärkeää, että Ulla voisi jatkaa erinomaisesti alkanutta, kaikkien kansanedustajien ja muidenkin puolueiden arvostamaa työtään isänmaan ja Koillismaan parhaaksi.

Niilo Keränen
kansanedustaja (kesk)
Taivalkosi

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini