Itkun pullautin

Share |

Sunnuntai 17.3.2019 klo 19:15


Minkä verran kampanisuja on tarpeeksi, onko äänentoistolaitteet kunnossa, tuleekohan tänne väkeä?

Vaalijuhlien järjestely vaatii monenlaista pohdintaa. Onneksi sitä ei tarvitse tehdä yksin, vaan ihanan, tehokkaan ja toimeliaan tukijoukon kanssa. Meilläpäin on tärkeää, että ehdokkaan ja hänen tukijoukkojen normaalin vaalityöarjen lisäksi pidetään kunnon vaalijuhla.

Sunnuntaina Kuusamon lukiolle kokoontui suuri joukko ihmisiä juttelemaan, kahvittelemaan ja kuulemaan puheita siitä, millaiset asiat ovat tärkeitä ihmisten arjessa. Siitä, millaista politiikkaa pitää tulevina vuosina tehdä. Siitä, miten Suomi saadaan kehittymään ja suomalaisilla on hyvä olla ja elää, tehdä työtä, opiskella ja harrastaa. Sellainen Suomi, jossa jokainen vauvasta vaariin ja mummoon voi kokea kuuluvansa joukkoon ja luottaa siihen, että yhteiskunnan turvaverkot kantavat, jos jotain odottamatonta tapahtuu.  

Juhlissa oli mukana upea joukko entisiä kuusamolaisia kansanedustajia. Heidän vankka kokemus ja viisaat sanat sykähdyttivät varmasti jokaista läsnäolijaa.  

Mauno Manninen hauskuutti yleisöä muistelemalla V.J. Sukselaista ja kuinka hän opasti uutta edustajaa valtakirjantarkastuksessa: "Takarivissä on hyvä paikka aloittaa. Jos joutuisi heti eturiviin, joutuu kohta jäämään pois". On sykähdyttävää, että 85-vuotias konkaripolitikkomme ja Keskustan kunniajäsen on innolla mukana tukenani.  

Pauli Saapunki muisteli lamavuosia, kun meinasivat ottaa Kuusamolta valtionapuja: "Joka ministerin kävin läpi. Ajattelin, että nyt olen tehnyt kaikkeni. Itkun pullautin, kun vielä Esko Aho tuli kysymään. Itkeä piti, että sain pijettyä rahan. Viinasenkin piti taipua. Kaikki perustuu yhteistyöhön”  

Entinen ministeri, kaupunkineuvos Hannes Manninen kuvasi kuusamolaisten kansanedustajien ketjua ja tähdensi: "Ei asiat itsestään ole tullut, kyllä niiden eteen on paljon työtä pitänyt tehdä.  Kun on yhteisestä edusta kysymys, niin siinä punnitaan alueen ihmisten kyky nousta yksittäisten erimielisyyksien yläpuolelle äänestämällä alueen omaa ehdokasta."

Tuomo Hänninen näki kaupunginhallituksen puheenjohtajana ”erittäin tärkeänä, että on edunvalvoja."

Juhlat olivat mukavat, ihmiset leppoisalla tuulella ja täynnä intoa lähteä tekemään vaalityötä. Sellainen viesti, tunne ja tunnelma laittaa ehdokkaan kiitollisen nöyräksi. Sekä kannustaa tekemään kaikkensa, että myös vaalien jälkeen Arkadianmäellä on keskustalainen edustaja Koillismaalta.  

Ai niin, kampanisuja syötiin yli 130 kappaletta, kahvia oli tarpeeksi ja äänentoisto pelasi.  Yhdessä eteenpäin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini