Kunniakansalaisten edut paranevat

Share |

Keskiviikko 12.12.2018


Puheenjohtaja Viljo Määttä kirjoitti Koillissanomat lehdessä 11.12. Kuusamon Rintamaveteraanien syyskokouksen uutisista ja veteraanien muistamisesta. Hän toi kirjoituksessaan hyvin esille myös kuluvalla viikolla käsittelyssä olevan hallituksen esityksen laiksi rintamaveteraanien kuntoutuksesta annetun lain muuttamisesta.

 

Esityksen tarkoitus on saattaa rintamaveteraanit ja sotainvalidit yhdenvertaiseen asemaan kotona asumista tukevien palvelujen saannissa. Tämä on hyvä hallituksen esitys, jota sosiaali- ja terveysvaliokunnassa tuimme.

 

Lain käsittelyn yhteydessä me valiokunnan jäsenet teimme 4.12.2018 yhteisen lakialoitteen, jonka tarkoituksena on laajentaa laitoksessa annetun huollon korvaukseen oikeutettujen sotainvalidien joukkoa laskemalla korvattavuuden työkyvyttömyysastetta 20 prosentista 10 prosenttiin.

 

Esityksemme tarkoittaa sitä, että sotainvalidilla, jonka työkyvyttömyysaste on vähintään 10 prosenttia, on mahdollisuus päästä Valtiokonttorin kustantamaan laitoksessa annettuun huoltoon, jos hän ei terveydentilan heikentymisen vuoksi selviydy kotona.

 

Valiokunta laatii lakialoitteesta erillisen mietinnön ja käsittelee asian kiireellisenä, jotta laki saataisiin voimaan mahdollisimman pian.

 

Ulla Parviainen

kansanedustaja

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini